Hvornår Stoppede Man Med At Gå I Skole Om Lørdagen?
De fleste danske skoleelever vil formentlig rynke noget så grusomt på næsen, hvis du fortæller dem, at man engang skulle gå i skole ikke bare 5 dage om ugen, men derimod hele 6 dage om ugen, altså mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag.
Dette gør vi selvsagt ikke længere i dag, men hvor langt skal vi egentlig tilbage i historien for, at man gjorde? Få svaret herunder.
Hvornår stoppede man med at gå i skole om lørdagen? Man stoppede med at gå i skole om lørdagen i både folkeskolen og på gymnasierne d. 1 august 1970. Dette var resultatet af en længerevarende overvejelse, der startede allerede i 1967, hvor undervisningsministeriet havde forholdt sig åben for muligheden for at lave en 5-dages skoleuge.
De fleste af både elever og lærere er formentlig ret glade for, at de ikke længere skal bruge deres lørdag på at sidde og terpe i et klasselokale, men som man i stedet kan bruge til at hygge sig med sin familie, afslapning og fritidsaktiviteter.
Det skal dog siges, at man dengang ikke havde lige så lange dage, som det er tilfældet i dag. Herudover var lørdag som regel også en kort dag for de fleste, hvor man kun var i skole indtil middag eller lignende.