Hvor Mange år Skal Man Gå I Skole I Danmark? - Her Er Svaret

Skrevet d. 16. February 2021
Pixabay

hvor mange år skal man gå i skole i danmark? - I danmark skal børn gå i skole i 10 år, det vil sige at de skal tage børnehaveklasse til niende klasse. 

De fleste børn i danmark starter i skole når de er 6 år gamle, hvor de starter i børnehaveklasse i også kendt som 0. klasse, hvor de så skal blive i folkeskole uddannelsen til de har færdig gjort minimum 9.klasse, hvor de så er omkring 16 års alderen når de færdiggøre. 

Nogle vælger at tage noget af deres skolegang på efterskole, hvor også kan færdiggøre det der hedder 9.klasse. 

Desuden vælger nogle også at tage 10. klasse med, men det er ikke påkrævet, men det kan være de bliver anbefalet det af skolen og lærerne på deres skole, hvis de vurdere at du ikke er parat til at videre uddanne dig eller komme på jobmarkedet.  

Efter man har taget folkeskolens 9. klasse eller 10.klasse er det op til personen selv om de ønsker at tage en gymnasial uddannelse som tager tre år, eller på en erhvervsuddannelse, eller noget helt andet, det er ikke et krav at man forsætter skolegang efter 9.klasse, men mange vælger at læse videre på en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse.

Næste indlæg
Det er svært at passe sin skolegang hvis man er syg og kan være nødsaget til at blive hjemme. Men hvad sker der når man har for højt fravær eller ikke kommer i skole uden at have en lovlig grund til det? Svaret får …
Der er rigtig mange gode erhvervsuddannelser på teknisk skole og rigtig mange muligheder, som kan føre til en lang karrieresti hen ad vejen. Der er mange forskellige tekniske skoler, som har et meget bredt udvalg af udda…