Hvornår Kan Man Starte I Skole?

Skrevet d. 08. February 2021
Pexels

Når et barn begynder i skole, så er det en stor dag både for barn og forældre. Det er for langt de fleste en glædens dag, hvor barnet glæder sig til at komme i skole og få en masse nye venner og oplevelser.

I Danmark har vi, såfremt du ikke allerede var klar over det, undervisningspligt. Det vil sige, at du som forældre har pligt til at undervise dit barn eller sende det i skole. Du kan altså godt vælge ikke at sende dit barn i skole, men i stedet hjemmeundervise, hvilket flere og flere gør. Langt størstedelen af børn i Danmark går dog stadig i skole.

Hvornår starter børn i skole? Undervisningspligten starter fra august i det kalenderår, hvor barnet fylder seks. Her vil barnet normalt begynde i børnehaveklassen, også kaldet 0. klasse. Der er mulighed for at lade barnet starte et år tidligere, eller vente et år. Dette kræver dog, at der er visse forhold, der kræver eller gør det muligt.

Barnets bopælsadresse bestemmer, hvilke skoletilbud, man vil få. Skoler hører til i forskellige distrikter, og du får kun skoletilbud fra det distrikt, som din bolig hører ind under.

Man har dog mulighed for at vælge en skole i et andet distrikt, det kræver dog, at der er plads på den pågældende skole.

Tak for støtten. Tak til Moodings for deres økonomiske bidrag til dette indhold. Find et stort udvalg af produkter hos Moodings webshop, eksempelvis Gubi eller utallige andre gode varer.

Næste indlæg
Skolen og skoletiden er noget, som vi alle har et forhold til. Nogle bedre end andre. Der findes rigtig mange skoler i Danmark, men ikke lige så mange, som der gjorde engang. I denne artikel kan du blive lidt klogere på,…
Har du et barn og gerne vil vide hvornår du kan sende dit barn i skole eller har du bare ikke styr på hvornår man starter i skole i Danmark.  Så læs med her, hvor du får svaret! Hvor gammel er man når man starter …
Man kan ikke rigtig undgå at have en sygedag eller andre ting der gør at man bliver nød til at have fri fra skole. Men hvordan får man egentlig fri fra skole? Du får svaret her.  Hvordan får man fri fra skole? -&n…
Skolernes sommerferie er normalt fra mandag i uge 26 og frem til og med fredag i uge 31. Børnene har dermed seks ugers sommerferie hvert år.Datoerne for skolernes sommerferie skifter dermed fra år til år, men ugerne ligg…